Мрежа

ДЪРЖАВАТА ПРИЗНА: ЛИДЛ НИ ЛЪЖАТ НАГЛО! Удариха ги с КОЛОСАЛНА ГЛОБА!

0 215

Подвеждат с награда за пазаруване за 366 дни, КЗК ги глоби с 1,8 милиона

Комисията за защита на конкуренцията глоби „Лидл България ЕООД енд Ко“ КД за заблуждаваща реклама.

Глобата е в размер на 1 865 332 лв., което е 0,35% от оборота на дружеството за предходната финансова година, предава Пик.

Според комисията рекламната кампания под мотото „Спечели 366 дни безплатно пазаруване в Lidl“ е с подвеждащи и непълни условия, а от страна на организатора на кампанията се демонстрира непоследователност в поведението, що се касае до обявяване на основни параметри на предложението като срок на кампанията, механизъм на участие в нея и др.

Посланието „Спечели 366 дни безплатно пазаруване” е подавано през целия период на кампанията и във всички рекламни материали, но самото то може да се определи като невярно и заблуждаващо потребителите, тъй като внушението, което се прави от него, е, че възможността да бъде спечелена голямата награда е налична по време на цялата кампания. В действителност обаче наградата може да бъде спечелена само във втория етап на кампанията. Според условията на кампанията тя се провежда на два етапа, като в двата обаче има съществени разлики по отношение механизъм на участие (със или без покупка) и видовете награди, които се дават при печалба.

Липсата на същественото условие във всички материали по кампанията е от естеството за доведе до объркване от страна на потребителя и оттам до невъзможност да направи обоснован търговски избор, посочват от Комисията.

Източник: Bradva.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 3 = 12