Мрежа

Даниел Вълчев разкри кой ще прави кабинета

Категоричен е, че сметките са повече от ясни

0 643

Бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев разкри в предаването Лице в лице по bTV кой ще прави кабинета.
Той посочи, че сборът от спечелените места от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ надхвърля 120. На практика това означава, че който и да пожелае да направи правителство, ще му се наложи да се обърне към някоя от тези три партии за подкрепа.
Вълчев бе категоричен, че сметката е повече от ясна и всичко останало са „някакви сакрални фрази“. Според него това, което в момента правят от ПП е абсолютно логично, имайки предвид факта, че самите те се създадоха като отрицание на ГЕРБ.
Поради тази причина той е на мнение, че точно те няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ.
В този ред на мисли Даниел Вълчев посочи, че оттук нататък, когато мандатът отново отиде при ПП, единственият начин да успеят да съставят правителство е то да бъде подкрепено отново от някоя от тези три формации. Според него е повече от ясно, че „Възраждане“ играят дългосрочен мач, тъй като си дават сметка, че политиката е дълга игра.
В заключение Даниел Вълчев посочи, че единственият път оттук нататък, ако искаме страната ни да има правителство е то да се случи или с гласовете на ГЕРБ, или с тези на ДПС, или пък с гласовете и на двете партии.
Източник: standartnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 29 = 31