Мрежа

Дани Каназирева: Ревизия на данъците и таксите в Пловдив

0 429

Несъбраните вземания т.г. са 17 млн. лв.

“Наложителна е пълна ревизия на местните данъци и такси в Пловдив. Хората в момента плащат разходи, които реално общината не е извършила за предоставяне на съответната услуга. Високият размер на налозите води до недобра събираемост”, казва Дани Каназирева, кандидат на “Съюз за Пловдив” за кмет на града. По думите ѝ тази година несъбраните вземания са в размер на 17 млн. лева.

Претендентката настоява за

спиране на

хаотичната

разпродажба

на общинска

собственост

“Време е приятелските фирми да бъдат отрязани от обществените поръчки. На пръстите на едната ръка се броят дружествата, на които общината възлага работа”, посочва тя. Според нея, за да работи администрацията, трябва да се сложи край на дублиращите договори.

“Не е тайна, че редовите служители и експертите в общината получават в пъти по-ниски възнаграждения от близките до властта хора, на които се възлага работа по граждански договори”, изтъква Каназирева, която е дългогодишен общински съветник.

Категорична е, че

ще поиска

ревизия и на

транспортния

проект,

за който бяха похарчени 40 млн. лева. Но електронната система за таксуване още не е въведена. “Хората продължават да си купуват билетчета от кондукторите, а електронните табла по спирките не работят”, допълва тя.

Смята, че всеки проблем, който засяга пряко хората, трябва да се решава бързо. “Искам да почувствам Пловдив като приятелски град. Такива градове виждаме по Европа – удобни за хората, приятелски настроени към своите жители. Пловдив не е само главната му улица, която действително е красива и в последните години в нея се инвестираха огромни средства. Но градът се състои от шест района, където инфраструктурата в отделни зони е в плачевно състояние”, посочва кандидатката на “Съюз за Пловдив”.

Проучването ѝ показало, че годишно пловдивчани плащат 20 млн. лева данък за автомобили. “За един мандат това прави 80 млн. лева. Вместо да се реинвестират тези средства в подобряване на инфраструктурата, пловдивчани трошат колите си в дупки, а пешеходците вървят по разбити тротоари и падат”, казва тя.

Според нея

време е да се

разширят улиците

в районите

“Централен”,

“Северен”

и “Южен”,

за да се отпуши трафикът, който всекидневно измъчва жителите и гостите на Пловдив.

“Време е най-после да изчистим и подредим града – там, където живеем и растат децата ни. Не може да плащаме 36 млн. лева за сметосъбиране и извозване и още 6 млн. лева за паркове и градини, а междублоковите пространства да бъдат мръсни, неугледни и да се молим за някоя пейка, кошче или чешмичка”, категорична е председателката на “Съюз за Пловдив”.

Каназирева твърди, че

е крещяща

нуждата от

вземане на

мерки за

чистотата на

въздуха

Пловдив е от градовете, където той е най-замърсен.

“Най-елементарното нещо е да започнат да се мият наистина улиците, а не просто да бъдат поливани с вода от машини, а калта след това да остава. Другата стъпка е въвеждане на екологичен транспорт. Пловдив е единствен от големите градове, който се лиши от тролейбуси. На следващо място идва стриктен контрол върху твърдите горива и безконтролното палене на отпадъци в “Столипиново”. Тези мерки не изискват милиони левове, а добра организация, контрол, компетентност и енергия”, посочва кандидатката за кмет на Пловдив.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 9 + 1 =