Мрежа

Данаил Кирилов: Законопроектите в НК се допълват обективно, логически и фактически

0 0

Законопроектите в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс се допълват обективно, логически и фактически. Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Данаил Кирилов след извънредния председателски съвет за съкратеното съдебно следствие, предаде „Фокус“.

„Това, което зависи от мен е да събера правни становища и на доктрината и на следствието, т.е. и на практиката. Открил съм проверка тематична на Инспектората на ВСС. Смятам, че сега знаем много повече по отношение не ефектите и последиците, свързани със съкратеното производство, отколкото в началото на този дебат. За това е добре този опит и тези знания действително да послужат да се стигне до едно разумно ефективно и дългосрочно правно решение“, каза Кирилов.

На въпрос дали на председателски съвет е успял да убеди колегите си от БСП, че неговите и техните текстове не си противоречат, а се допълват, той отговори: „Мисля, че колегите дълбоко в себе си нямат никакво съмнение по този въпрос“, допълни още Кирилов. По думите му тук въпросът не е на инат някои да си настоява на неговия вариант. „Смятам, че ние не сме въобще в тази позиция. Нашата цел беше да повдигнем въпроса и да дадем достатъчно разумни и обосновани варианти, за да се намери едно добро решение“, изтъкна още министърът.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 70 − = 61