Мрежа

Чудо невиждано! Украинска бежанка нахока сънародниците си

0 108

Тя не пропусна да им припомни, че не са туристи, а бежанци

На фона на наглостта на украинските бежанци, се намери тяхна сънародничка, която ги нахока заради това.

След като недоволстваха от условията в държавните бази, в които бяха преместени, се наложи в центъра в Елхово да пристигне Мариана Тошева, която е председател на Държавната агенция за бежанците.

Тя им обеща, че до часове ще бъдат пренасочени към други места в страната. Още в началото на този месец бе даден старт на изготвянето на списъци за тяхното преместване.

Те бяха разделени според възрастовата им група и здравословното им състояние. Освен това под внимание бе взет и фактът дали имат възможност да използват собствен транспорт. Още по обяд на мястото бяха пристигнали и първите автобуси, за да ги извозят.

Преди да се качат в тях, някои от украинските бежанци отбелязаха, че не бива сънародниците им да проявяват чак такива претенции. Те дори ги попитаха дали имат съвест. Една от тях се обърна към останалите украински бежанци с питането какви са – туристи ли са или какви. И побърза да им припомни, че са бежанци.

Припомняме, че втората част от програмата за настаняването им ще продължи до края на месец август. Голяма част от тях са заявили готовност да започнат работа, за да не са в тежест.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 4