Мрежа

Чудо невиждано по Южното Черноморие

Туристическият сезон тази година ще бъде удължен до 31 октомври

0 1 927

Нещо невиждано от години се случва по Южното Черноморие.

Оказва се, че ръстът на чуждестранните туристи през този сезон е с 97% в сравнение с предходната година. Това показват данните от летището в Бургас.

Този сезон най-сериозен ръст се забелязва при полските туристи – цели 60 на сто. За 31 октомври е планиран последният чартърен полет за туристическия сезон.
Пътниците, които са били обслужени на летище Бургас до този момент, са милион и 100 хиляди души.

От там отбелязват, че на 29 юли е било най-натоварено. Тогава през морската аерогара са преминали близо 26 хиляди души.
Директорът на летището Георги Чипилски разкрива, че отливът на туристи от Русия, Беларус и Украйна, които са около 300 хиляди души, е компенсиран със завръщането на организираните британски групи, отбелязва Българското национално радио.

Той разкрива, че очакванията му за пазар от Германия, са били малко по-големи и допълва, че нивата са почти като от предходната година.
Резултатите от направените анализи сочат, че за да се увеличат туристите от Германия, е необходимо да има по-интензивен маркетинг на страната ни като туристическа дестинация.

Чипилски подчертава, че тази година туристическият сезон ще бъде удължен до 31 октомври. До тогава се очакват туристи основно от Унгария, Полша и Тел Авив.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 49 + = 57