Мрежа

Броят на избирателите на местните избори в София бил 1 064 705

0 108

Броят на избирателите на местните избори в София е бил 1 064 705, а не 1 165 955, каза пред журналисти Александър Андреев, член и говорител на ЦИК, цитиран от БТА. По-голямото число е дадено от областната администрация, като вероятно е техническа грешка и се отнася за парламентарните избори през 2017 година. Второто и вярно число, е подадено от Общинската избирателна комисия по данни от списъците на секционните избирателни комисии, заяви Андреев. Данните на областната администрация са от ГД „ГРАО“ уточни Андреев.

ЦИК ще публикува на страницата са по-малкото, но вярно число – това ще се отрази и на избирателната активност в столицата, посочи той.

Същият казус е възникнал и в Плевен, каза Андреев.

От общо 196 ОИК, които правят втори тур на изборите, в ЦИК изборните си книжа са донесли 150 и се чакат още 46. До вчера в ЦИК са постъпили общо 137 сигнала и 311 жалби, за нарушения за изборния процес. Вчера са постъпили още 140 жалби и сигнали. Днес жалби и сигнали продължават да постъпват и те ще бъдат разгледани в близките заседания на ЦИК, каза Андреев.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 5