Мрежа

Борисов: Радев говори неистини и агитира в изборния ден

0 108

Президентът Румен Радев говори неистина като твърди, че му прехвърлям отговорността за избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Този коментар направи премиерът Бойко Борисов, след като гласува в 78-о училище Банкя.

От 24-ма членове на ВСС парламентарната квота е единадесет или илевън, ако така ще ме разбере по-добре. От тях само трима са кандидатури на ГЕРБ, а петима са на БСП и ДПС, партиите, които подкрепиха Радев, каза още Борисов.

Според премиера държавният глава нарушава изборния кодекс и извършва пряка агитация като в изборни ден е говорил по негов адрес.

По-рано днес президентът Румен Радев заяви относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, че „няма действа под натиск, от която и да е страна.“

ГЕРБ ще предложи нова промяна в процедурите за избор на главен прокурор. Ще бъде махната възможността министърът на правосъдието да издига свой кандидат за поста, каза още Борисов. За него тя била лицемерна и ГЕРБ нямало никога да издигнат свой човек за главен прокурор.

Гласувах за тези, които правят околовръстното шосе от Младост до Тракия, които направиха Южната дъга, Западната, които решиха кризата с боклука и правят паркове и булеварди, каза още Борисов.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 18 − 13 =