Мрежа

Бойко Борисов: Можем да затворим всичко за минути!

0 643

Можем да затворим всичко за минути, увери премиерът!

„Най-лесно е да затворим всичко. Една заповед се пише за минути. Но не това е смисълът, а хората да се осъзнаят и сами да се пазят, да бъдат отговорни. В България те са адекватно информирани по темата за коронавируса и е крайно време да започнем да мислим сами, а не да чакаме заповеди“.

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на министерския съвет днес. И се пошегува, че много обича да слуша как хора настояват да карантинира градовете, след като преди време същите тези хора са били против КПП-тата, че и против носенето на предпазни маски.

 

„Като спреш на магистралата и отидеш на бензиностанция да си заредиш автомобила какво ти пречи да си сложиш маската? А и да се мисли къде се ходи. Ние не сме призовали – ходете на бар, на мач, на каквото и да е мероприятие „, коментира Борисов.

 

Според него истинската криза, относно финансите, ще настъпи в края на годината и началото на следващата. Световната икономика не се възстановява, а парите не извират, поклати глава премиерът.

 

„Пак повтарям – най-лесно е да затворим, трудното е да се научим да живеем с този вирус. Кой не е разбрал още, че трябва да се спазват 2 метра дистанция. Кой не знае, че трябва постоянно да се мие и дезинфектира. Дезинфектанти има колкото щеш“, категоричен е Борисов.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 72 − = 66