Мрежа

Бившият румънски президент Траян Бъсеску подкрепя легализирането на проституцията

0 0

Бившият румънски президент Траян Бъсеску (2004-2014) заяви, че подкрепя легализирането на проституцията с цел намаляване на явлението трафик на хора, съобщават румънски медии.

Бъсеску критикува липсата на смелост у някои политици, които не се осмеляват да преодолеят съпротивата на Румънската православна църква и да предложат законопроект в тази посока, предава БТА.

„Мащабите на трафика на млади жени, особено от селата, са го превърнали в явление. (…) трябва да се предприемат действия за промяна на наказателната политика за подобни действия“, коментира снощи Траян Бъсеску пред телевизия Бе1. „Има много нещастни мъже, които не могат да намерят партньорка и прибягват до подобни услуги; мисля, че е дошъл моментът да подложим на дискусия легализирането на проституцията като решение за намаляване на незаконния трафик на живо месо“, каза бившият президент.

Той даде пример с Германия, Холандия и Белгия, където проституцията е легализирана и жените са защитени.

Бъсеску критикува липсата на смелост у политиците в страната. „От страх жертваме хиляди млади жени, които тласкаме под контрола на хаймани, на нещастници, които ги оставят без пари, без бъдеще и понякога – без живот“, каза още Траян Бъсеску. Той отбеляза, че Румъния е една от държавите „доставчици на живо месо“ в Европа и трябва да бъде намерено решение за промяна на това положение.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 85 − 81 =