Мрежа

Бежанци или туристи? Настаняват украинците в почивни станции с басейн, гледка и ресторант

0 857

Украинските бежанци все повече започват да изглеждат като украински туристи. Само че на гърба на българската държава и българския данъкоплатец, узна Мрежа.

След като категорично отказаха да бъдат настанени в центровете, предназначени именно за бежанци, правителството клекна на исканията им и се зае да ги настанява в почивни бази в цялата страна.

Те вече биват извозвани къ Боровец, Старозагорски минерални бани и Пампорово. „От два дни имаме настанени бежанци в почивна станция на „Мини Марица-изток“. Общо са 85 човека – 43 жени, останалите са деца. Базата разполага със 150 легла. Стаите са хубави, големи, с по две легла. Има голям ресторант, там ще бъдат изхранвани. Има хубав басейн и двор. В целия комплекс има WI-FI и ще имат връзка със своите близки“, каза кметът на Старозагорски бани Станчо Станев в „България сутрин“ по BG On Air.

Освен всички тези екстри, бежанците ще имат достъп с осигурен транспорт до болницата в Стара Загора.

Все още не е ясно какво ще се случи с миньорите от „Мини Марица-изток“, за когото по принцип е предназначена тази станция. И как точно те ще успеят да я използват, при положение, че вече е заета.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 89 − = 80