Мрежа

Беларуският президент разкри дали Путин планира да използва ядрено оръжие

Той посъветва да не се прекрачва червената линия

0 750

Президентът на Беларус – Александър Лукашенко, който е в много близки отношения с руския президент разкри пред Запада дали Владимир Путин планира да използва ядрено оръжие.

Лукашенко отправи предупреждение към Запада да не притискат в ъгъла Русия, за да не се стигне до употребата на ядрени оръжия, отбелязва Ройтерс.
Той подчерта, че ядрените оръжия като всички останали, са създадени с някаква цел.

Русия вече ясно очерта позициите си, отбелязвайки, че ако нападнат територията им, ще използват по принуда всички видове оръжия, с които разполагат.
При все, че Лукашенко няма думата при вземането на военни решения от страна на Путин, изказванията му ясно показват колко голямо е напрежението заради войната в Украйна.

Припомняме, че по-рано този месец беларуският президент постави страната си в състояние на висока степен на заплаха от тероризъм заради нарасналото напрежение по границата.
В началото на седмицата той дори разпореди да бъде разположена беларуско-руска група по границата на страната му с Украйна.

В същото време по-рано днес руският президент Владимир Путин заяви, че не планира да удължава военната мобилизация. Той дори отбеляза, че обявената от него частична мобилизация за набирането на 300 хиляди войници вече е към своя край и ще приключи най-много до две седмици.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 32 − 28 =