Мрежа

Беднякът милиардер. Вижте кой грабна почти 4 милиарда лева от джакпота

Служителят на бензиностанция взе грабна невероятната печалба от 2 милиарда долара

0 2 676

Късметлията е купил само един билет от бензиностанцията на Джоузеф Чахайед, за да участва в лотарията и по този начин стана първият лото милиардер в щата Калифорния.

Собственикът на бензиностанцията е получил бонус от 1 милион долара и смята да сподели част от парите с голямата си рода. Той има 11 внуци, много деца и роднини.

Любопитното е, че джакпотът е рекорден не само за САЩ, но и за целия сват, като общата му стойност е 2 040 000 000 долара или 2 милиарда и 40 милиона, които в левова равностойност са близо 4 милиарда. Феноменалната сума е почти 5% от БВП на страната ни.

Билетът на щастливецът бе изтеглен във вторник с леко закъснение, поради опасения за сигурността заради огромната натрупана сума. Журналисти споделят, че до момента не са ставали свидетели на подобно закъснение.

Според закона, който регулира хазарта в щата е необходимо името на печелившия да бъде съобщено публично, след като той бъде информиран за печалбата.

Собственикът на бензиностанцията, която е продала печелившия билет каза, че много се радва, че джакпотът е в район Алтадена, защото в този район има много бедни хора и те заслужават по-добър живот.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 1