Мрежа

БДЖ с огромни закъснения, заради повреда по трасето

Бързият влак за София от Бургас от вчера закъснява повече от 6 часа

0 4 174

Повреда в железопътната електрическа мрежа в района на Костенец създаде големи закъснения на влаковете в почти цяла България. Влакът от Бургас до София официално бе обявено, че се движи с повече от 6 часа закъснение.

Освен закъсненията са отменени и множество влакове, а други са принудени да изчакат на гарите минаването на влаковете по по-важните направления.

Освен повредата в контактната мрежа до огромните задръствания допринесе и дерайлирането на товарен влак между Кремиковци и Яна. Инцидентът стана преди 3 дни, като е необходимо освен влакът и товарът да бъдат изтеглени, а също и да се ремонтира железният път. Той е доста повреден от тежката машина и ремонтът му ще отнеме доста време.

Възможно е една от причините за инцидента да е голямата жега, която влияе на жп линиите. За щастие няма пострадали хора при него.

 

Днес от БДЖ обявиха, че движението на влакове между Костенец и Ихтиман се извършва нормално.

А нощният влак от морската столица до София се е движил с повече от 4 закъснение. Не е ясно каква е връзката му с останалите проблеми в мрежата, които са в западната част на страната.

За някои участъци от БДЖ са осигурили транспортиране на клиентите с автобус, например Пловдив – Пещера и Силистра – Самуил.

 

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 59 + = 67