Мрежа

,,Автомагистрали – Черно море“ отново на „барикадата“. Министър Еконт реже персонала със 70%

0 108

Шуменската пътностроителна фирма „Автомагистрали – Черно море“ организира протестни действия в сряда (13 април), защото Народното събрание се бави с решението си за изплащане на дължимите суми към фирмата. За ремонта на отсечката Чирпан – Стара Загора АПИ дължи на дружеството още 28 млн. лв.

Протестът ще е от 11 ч. на Дунав мост в Русе, на Айтоския и на Ришкия проход, каза пред БНР икономическият директор на фирмата Петя Стоянова.

Министър Караджов обяви как ще се плати 50% от дължимата сума на „Автомагистрали – Черно море“ „Бяхме на заседанието на Комисията по регионална Политика в Народното събрание. Там беше заявено, че ще има макар и само частично решаване на казуса. На този етап сме стопирали съкращенията, но след като видяхме неразбирателството по въпроса между парламентарните групи от управляващото мнозинство, не сме наясно точно какво ще се случи“, каза още Петя Стоянова.

Във фирмата работят 800 души. Заради забавените плащания от страната на държавата беше заявено, че се предвижда 70% намаление на персонала.

Източник: 7dnisofia.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 43 + = 48