Мрежа

Астронавти на НАСА включиха електрозахранването на нов модул за скачване на МКС

0 215

Астронавтите от НАСА Ник Хейг и Андрю Морган, които днес излязоха от Международната космическа станция /МКС/ в открития космос, включиха кабелите за електрозахранване към новия модул за скачване към американския отсек „Хармъни“, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Работата на Хейг и Морган по време на „космическата им разходка“ продължи 2 часа и 15 минути. Веднага след включването на кабелите Центърът за управление на полетите в град Хюстън извърши тестове на стиковъчните куки, осъществяващи контакт на модула за скачване с преходния шлюз. Астронавтката от НАСА Кристина Кук, която контролираше хода на работата от борда на МКС съобщи, че стиковъчните куки работят нормално.

Новият модул за скачване International Docking Adapter беше доставен на МКС от товарния кораб „Дракон“. С помощта на дистанционния манипулатор „Канадарм“ той беше позициониран на преходната шлюзова камера. Този възел ще даде възможност за скачването с американския сегмент на МКС на търговските космически кораби на „Боинг Си-ес-ти „Старлайнер“ и на пилотирания „Дракон“ на компанията „Спейс екс“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 67 = 75