Мрежа

Апокалипсис в Турция

Водната стихия е затруднила и плаването на фериботите

0 1 392

В Турция е истински апокалипсис след проливните дъждове, които се изсипаха над Северозападната част на страната.

Турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк разкрива, че дъждовете са причинили сериозни наводнения в редица окръзи. Под вода е и голяма част от мегаполиса Истанбул, предава БТА.

Пътните настилки в района на община Малтепе са се превърнали в истински езера, за които е необходима лодка, за да бъдат преминати, а не автомобили. Голяма част от превозните средства се оказаха блокирани във водния капан. Властите са предприели нужните действия, за да могат да освободят колите от водата.

Излелият се като из ведро дъжд в квартал Еминьоню в Истанбул и най-вече в района на централния площад Таксим, е затруднил сериозно ежедневния живот на хората.
В Бурса пороят започнал да се сипе в 7 ч. сутринта и продължил до към 8.30м. и там пътищата потънали под вода заради множеството запушени отводнителни шахти, а редица коли останаха заклещени във водния капан. На немалко места нивото на водата достигало до височината на автомобилите.

Фериботите, осъществяващи връзката между Муданя, окръг Бурса и Истанбул срещнали сериозни затруднения заради водната стихия.

В същото време мълнии удариха четирима души пред поляната на Белия дом. Всички те били транспортирани по спешност в най-близкото лечебно заведение, но за съжаление двама от тях издъхнали.
Източник: novini.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 11 = 17