Мрежа

Ами сега? Лошо му се пише на Борис Джонсън

Изглежда оставащите му дни на този пост са преброени

0 34 562

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е съсипан след случилото се.

Оказва се, че още двама от министрите са забили нож в гърба му, подавайки си оставките. Става въпрос за министърът по въпросите на децата и семействата Уил Куинс и младшият транспортен министър Лора Трот.

Куинс заяви, че след като е получил „неточни“ инструкции за направеното от премиера Борис Джонсън назначение на политик, срещу когото е имало оплаквания, напуска, отбелязва Ройтерс.

В писмото, което Куинс изпратил до Борис Джонсън с оставката си, му благодарил, че са се срещнали снощи, както и за искреното му извинение във връзка с получените от „Даунинг стрийт“ 10 инструкции преди понеделнишката му среща с медиите. Сега вече всички са наясно, че инструкциите са били неточни, подчертава той. Писмото му бе публикувано в Туитър.

Той твърди, че след като добронамерено приел и дори повторил тези твърдения, сега с голяма тъга и съжаление усеща, че няма друг избор, освен да си подаде оставката, посочва още Куинс.

Младшият транспортен министър Лора Трот пък бе категорична, че напуска заради това, че вече е „изгубила доверие в правителството“.

Припомняме, че вчера оставка подадоха още двама министри – здравният Саджид Джавид и финансовият Риши Сунак.
Джавид бе категоричен, не може да продължи да заема този пост, след като съвестта му вече не е чиста.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 39 + = 43