Мрежа

4-годишно дете се размина на косъм със смъртта на родното Черноморие

Сърцето му спирало на няколко пъти и било в кома

0 1 499

Медиците констатират, че през това лято инцидентите във водни басейни сериозно надминават броя на миналогодишните.

Специалисти от отделението по реанимация върнали 4-годишно дете към живота, което почти се удавило в басейна на един от хотелите по родното Черноморие.

Детето е било извадено от водата без дишане, а и сърцето му било спряло. По време на извършваната на място реанимация, сърчицето му тръгвало и спирало още няколко пъти. В крайна сметка детето било откарано в болницата в кома, става ясно от разтърсващия разказ на д-р Юлия Андреева от болничния пресцентър.

При все, че първоначалните прогнози не били никак обнадеждаващи, в отделението направили и невъзможното, за да върнат детето обратно към живота и за щастие успели. Животът на детето вече е извън опасност и дори е изписано, споделя с нескрито удовлетворение д-р Андреева.

Медиците за пореден път алармират родителите в никакъв случай да не си позволяват лукса да оставят децата си без надзор, без значение дали са на басейн или пък на плажа. Най-често подобни инциденти се случват с деца, тийнейджъри и хора на възраст над 60 години.

Сред възрастните, несъобразяващи се с опасностите, които крият морето и басейните, преобладават чужденците, както и туристи от други градове.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 4 =