Мрежа

21-годишен българин взе среброто по кану-каяк в Унгария

0 1

Ангел Кодинов спечели сребърен медал на 500 метра едноместно кану на Световното първенство в Сегед, Унгария. Българинът записа време от 1:54.49 мин. и изостана на по-малко от секунда от шампиона Себастиан Брендел от Германия (1:53.59 мин.). Кодинов дори бе на позиция за златния медал, но в крайна сметка бе изпреварен. Брозновото отличие остана за молдовеца Олег Тарновски (1:54.94 мин.), предаде NOVA. 

„Еуфорията отмина. Започвам подготовката за новия сезон. Това беше голяма стъпка, но е много трудно да се получи такъв резултат. Целта са ми олимпийските квалификации. Баща ми е винаги бил до мен и се справяме по най-добрия начин“, каза пред камерата на „Здравей, България“ Ангел Кодинов.

По-рано този месец пловдивчанинът Кодинов спечели два бронзови медала (на 1000 м и на 200 м едноместно кану) и на Световното първенство за младежи и девойки до 23 години в Румъния, превръщайки се в един от най-добрите на своята възраст. „Баща ми не е пропускал състезания в моята кариера. Това е доста голяма отговорност за мен и ще се опитам да спечеля квота за България следващата година. Нямам свободно време, когато съм в сезон“, каза още състезателят ни по гребане.

„Трудно е да тренираш сина си. Това е един постоянен конфликт вкъщи, на тренировки, понеже децата не са склонни да взимат примери и да приемат всичко от родителите си. Използваме различни методи“, заяви бащата и треньорът на Ангел Николай Кодинов.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 31 − 25 =