Мрежа

100% бил увеличен трафикът на „Дунав мост 2“ през почивните дни

0 322

По разпореждане на министъра на вътрешните работи, директорът на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков инспектира работата на служителите във връзка с натоварения трафик на мостовото съоръжение при Видин-Калафат. В проверката участва и комисар Димитър Чорбаджиев – началник на РДГП-Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази година отчитаме засилен трафик на граждани на ЕС, пътуващи от Турция за Западна Европа. Само в събота и неделя на Дунав мост-2 са обработени по около 2100 пътни транспортни средства. През същите дни на миналата година броят на обработените автомобили е бил по 1000, уточни главен комисар Кичиков. Монтирането на т.нар. радиоактивни рамки от румънските гранични власти налага поетапно затваряне на трасетата за проверка и също оказва влияние върху трафика, посочи директорът на ГД“Гранична полиция“.

Очакванията са до седмица трафикът през ГКПП „Дунав мост“-2 да се нормализира.

В утрешния ден предстои работна среща между българските и румънски гранични власти. Двете страни ще обсъдят възможностите за допълнителни мерки с цел облекчаване на трафика през пункта при Видин-Калафат.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 42 = 49