Мрежа

10 месеца затвор за мъж заплашил да запали полицай

0 215

Лишаване от свобода за срок от 10 месеца получи Недялко Б. от Кюстендил, за престъпление против личността и за лека телесна повреда на полицейски служител, постанови РС- Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров. Съдът одобри споразумението сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Недялко Б., на 29 години, се призна за виновен в това, че на 8 декември 2018 г. в кафене в центъра на Кюстендил се е заканил на младши автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ към ОД МВР- Кюстендил, като му е казал: „Теб само те чакам да свалиш униформата и ще те запаля жив“.

Недялко Б. се призна за виновен и в това, че при същия инццидент е причинил на младши автоконтрольора лека телесна повреда – кръвонасядане и охлузване по кожата в областта на дясната лакътна става. За това престъпления получи 9 месеца затвор. Мъжът ще излежи по-тежкото между двете наказания, а именно 10 месеца затвор при първоначален общ режим на изтърпяване.

Недялко Б. и към момента е в затвора в Бобов дол, като изтърпява наказание, наложено за престъпление извършено през 2017 година.

Подсъдимият ще плати и разноските по делото, които са в размер на 1015, 40 лв.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 75 + = 81