Мрежа

10 лева за порция цаца на морето (Ресторантьорите цепят глави с цените)

0 322

10 лв се очаква да стигне цената за порция цаца по морето това лято, узна Мрежа.

Тази година цените не само по хотелите, но и по ресторантите ще бъдат доста солени и в пъти по-високи от миналия сезон. Като причина ресторантьорите изтъкват скъпия ток, скъпите продукти и инфлацията.

Порция цаца ще може да се вземе най-изгодно в Бургас и Крайморие и то на определени места, за 3 лв. На юг обаче ситуацията става все по-сериозна. 250 гр цаца в Созопол и надолу от града започва от 7 лева и може да стигне 10.50 лв.

Порция пържен сафрид или попчета в Приморско пък надхвърля 12 лева.

Много от хората предпочитат почивка в Турция или Гърция, където също има поскъпване, но дори с него се оказва, че почивката ни излиза по-изгодна. Поскъпване има и в алкохола в нощните барове, както и в коктейлите и разхладителните фрешове по плажните барове. А простата сметка е, че за минимална поръчка за заведение на юг за човек са нужни минимум 40 лева.

Цените  на север от Бургас са още по-високи,  например на шопската салата.

Най-предпочитаната салата започва от 12 лева в Ахелой и Равда, а в Несебър достига до 18 лева. В един от най-луксозните ресторанти в Свети Влас пък зелена салата с кротони и шунка достига 35 лева, спагетите удрят цена от 42 лева, а минералната вода се продава за 12 лева.

Кафето е между 3,50 и 5 лева, а безалкохолно 7 лева. А много от туристите вече недоволстват.

Източник: Нова ТВ

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 16 − = 12