Мрежа

10 души са задържани преди мача България-Англия

750

Без сериозно напрежение премина футболната среща между националните отбори на България и Англия, съобщават от пресцентъра на МВР.

Преди мача са задържани общо 10 души – чужди и български граждани, а деветима фенове на двата отбора са били върнати от входовете на стадиона заради употреба на алкохол.

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и тежки инциденти по време на днешната футболна среща от квалификациите за Европейското първенство по футбол 2020 между националните отбори на България и Англия.

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред и сигурността на жителите и гостите на София е в ход от 13 октомври. Осигурени са необходимите сили и средства за обезпечаване на централната градска част и обществените места, както и територията на стадиона Националния стадион „Васил Левски”. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Часове преди двубоя, около 18 часа в района на бул. „Витоша“, е възникнала свада между двама чужди граждани. Единият от тях е с порезна рана, оказана му е медицинска помощ. Другият е задържан в полицията. За хулигански действия в централната част на града са задържани и други двама чужденци.

Общо 10 души, чужди и български граждани, са задържани преди футболната среща, като шестима от тях – за липса на документи за самоличност, трима – за хулигански прояви, и един – отказал да изпълни полицейско разпореждане. Деветима фенове в нетрезво състояние, привърженици и на двата отбора, са били върнати от входовете на стадиона.

Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост. Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без инциденти. Към момента няма сериозни нарушения на обществения ред по улиците в района и в посоките на изтегляне на феновете на двата отбора.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.