Мрежа

Жандармерията нахлу в къща. Какво се случва?

За момента няма данни за сериозни нарушения

0 429

Жандармерията нахлу в къща. Случката се е разиграла в плевенското село Буковлък, където са били задържани двама души след сигнал, че купуват и продават гласове, отбелязва Нова тв.

По-рано кметът на селото Георги Божинов посочи, че също е бил привикван, за да му бъде отправено предупреждение, че има сигнал срещу него. В сигнала се посочва, че кметът купувал гласове в замяна на един кубик дърва. Той обаче категорично отрече да е замесен в подобна дейност.

Междувременно от ЦИК поискаха втора машина за две от секциите. Причината за това е, че в едната хората, имащи право на глас са над 1 100 души, а се предполага, че ще има голям интерес.

По-рано днес пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отбеляза, че до момента няма сериозни нарушения. Той разкри, че няколко избирателни секции са закъснели с отварянето, тъй като не могли да сформират секционни избирателни комисии.

Служителите на системата продължават работата си по охраната на обществения ред. Работи се и по различни разработки, течащи през последния месец.
На въпроса дали е вярна информацията за подготвян саботаж на някои избирателни секции, Демерджиев потвърди, че разполага с такава информация. Той допълни, че са дадени инструкции в такива случаи да се извърши незабавна проверка.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 26 = 30