Мрежа

Започна се! Ограничават времето за къпане

Хората недоволстват, че това време е абсолютно недостатъчно

0 964

Първите мерки за преодоляване на енергийната криза, вече са факт.

Нидерландското правителство е стартирало кампания за ограничаване продължителността на къпане до максимум пет минути, отбелязва „Уолстрийт Джърнъл“.

На жителите в североизточната част на страната са били раздадени таймери, които да ги насърчат да пестят време под душа.
Теа Деркс от Амстердам твърди, че винаги се е опитвала да сведе до минимум потреблението на енергия.
Тя споделя, че взема душ веднъж седмично и то за не повече от пет минути, а през останалото време просто се обтрива с мокра гъба.

Според 58-годишната жена, която използва за придвижване основно велосипед, честите душове са абсолютно ненужни. Освен това, за да пести вода, жената мие чиниите си с електрическа кана за вода, вместо гореща вода от водопровода.

23-годишният студент Мейндерт Бурсма пък е на мнение, че за много хора душът е нещо свещено. Той обаче е на мнение, че за да бъдат наварени вредните емисии, както и зависимостта от изкопаеми горива, е нужно да бъде намалено потреблението на енергия в основните отрасли. Това е и основната причина, поради която той не приема с удоволствие мярката за намаляване на времетраенето на къпането.

25-годишна жителка на Амстердам пък се жалва, че пет минути са абсолютно недостатъчни за вземането на нормален душ.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 8 + 2 =