Мрежа

За първи път в Пловдив: Вече ще се женим и по интернет

0 643

От 1 януари 2020 г. всички влюбени двойки вече ще могат да подават молба за сключване на граждански брак в Пловдив по интернет до „Радостни обреди“.

Уникалната онлайн система за младоженци ще бъде действаща в община Пловдив – единствена в страната, която внедрява тази идея.

Електронната система официално ще е в сила от 1 януари, а от 1 декември ще започнат пробите, каза директорът на общинското предприятия Румяна Толова, цитирана от marica.bg.

„Спестяваме ценно време на бъдещите съпружески двойки, защото ще имат възможност по интернет да пуснат заявление за брак, да си запазят дата и час, а също така да платят за ритуала“, обясни Толова.

На ръка трябва да се занесе в „Радостни обреди“ само медицинското, което се изисква за брак, и на място да се попълни декларация за семейното положение. Най-голямото облекчение е за младоженците, които живеят в чужбина, но са решили да се женят в Пловдив.

И през тази година нашенците, заминали извън България, си докарват половинките от Англия, Украйна, Германия, Русия, САЩ, а се е случвало и от Япония и Тайланд.

Отпада и досегашната практика за записването за брак от 1 ноември на младоженците, набелязали дати за следващата година. „Имаше опашки, в Дома се събираха по 50-100 души и това създаваше неудобства както за младоженците, така и за служителите. Слагаме край на неприятното чакане, защото оттук нататък записването става по всяко време не само за 2020 г., но дори и за 2021-ва“, коментира шефката на „Радостни обреди“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 35 = 40