Мрежа

Явор Божанков съсипа Корнелия Нинова

Корнелия пък се е ориентирала към евродепутатстването

0 1 820

Ударно лансираната нова звезда на БСП от лидера на партията Корнелия Нинова – Явор Божанков, изглежда вече е разлюбен от нея.

Причината за това е, че ще преминава в редиците на „Продължаваме промяната“ или поне това носи мълвата в политическите среди.
Само за последната седмица е провел неколкократни срещи с Даниел Лорер и Настимир Ананиев от „Промяната“.

Припомняме, че единствено Божанков от редиците на БСП се обяви против връщането на хартиената бюлетина. Именно то го вкара в сериозно противоречие с червения лидер. Очевидно е усетил, че докато Корнелия Нинова е начело на партията столетница, едва ли ще се върви напред, Божанков прави опити да се присламчи към „Продължаваме промяната“.

В същото време стана ясно, че Корнелия Нинова възнамерява да се кандидатира за евродепутат на изборите през 2024 г. Очевидно смята, че този ход ще я спаси от вътрешнопартийните боричкания.

Ако успее да се докопа до благата служба в Брюксел, Нинова ще си гарантира солидно месечно възнаграждение в размер на 20 хиляди евро. Дотогава обаче, ще продължи да държи здраво юздите на БСП, напук на все по-настоятелните искания за оставката й. По стечение на обстоятелствата вторият й мандат като председател на БСП изтича точно след две години. Тъй като съгласно устава няма право на трети, е нормално да потърси ново кариерно развитие.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 30 = 31