Мрежа

Войната по пътищата няма край: кмет блъсна дете на 6 години

Тежко е пострадало дете след, като беше пометено при пресичане на път в Старосел

0 1 606

Малкото момче е пресичало заедно с дядо си, когато е било блъснато от автомобил, шофиран от кмета на Старосел. Източници информираха, че след инцидента кметът е отведен до районното и арестуван за 24 часа по ЗМВР.

Направените тестове за наркотици и алкохол са отрицателни.

Момченцето е транспортирано по спешност в Университетска болница Свети Георги в Пловдив, от където заявиха, че детето е в много тежко състояние, със счупени ребра, охлузвания и има опасност за живота му.

 

Местните за изненадани от случилото се, тъй като според тях кметът шофирал бавно и спазвал нормите на поведение на пътя. Също така той е бивш служител на МО и го смятат за дисциплиниран и отговорен.

Действията по разследване и установяване на случилото се продължават.

 

Подобен случай имаше в Трън през 2015-та година, когато кметът удари 6 годишно дете. Тогава се разгоря голям скандал, след като медиите отразиха невероятната версия на разследващите, че детето едва ли не само и нарочно се е блъснало в автомобила на властимащия.

След това тогавашният главен прокурор разпореди делото да се премести в друга прокуратура, но това не попречи и съдът в Перник да постанови, че Станислав Николов е невинен…

 

Източник: Дир

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 25 + = 31