Мрежа

Вижте колко са платили Кирил Петков и Асен Василев за вербуваните депутати

Ето какво е било обещано на Руди Гела срещу свършената от него работа

0 1 071

Лъсна обещанието, което премиерът Кирил Петков е дал на спортния министър от ИТН Радостин Василев (Руди Гела), за да отцепи част от депутатите на Слави Трифонов.

Руди Гела е склонил да свърши тази работа срещу обещанието МВР да закопчае президента на БФС Борислав Михайлов по старо разследване за манипулация на футболни мачове, което било „замразено“ преди пет години

Припомняме, че в понеделник Руди Гела, заедно с петима народни представители – Светлин Стоянов, Деян Петков, Иво Атанасов, Николай Радулов и Георги Георгиев напуснаха партията на Дългия след шумен скандал.

Отцепниците хвърлиха шокиращи обвинения към лидера на ИТН – Слави Трифонов и дясната му ръка Тошко Йорданов, признавайки, че са играли ролята на скъпоплатени „натискачи на бутона за гласуване“ в парламента.
От ИТН пък им отговориха, заклеймявайки ги като „предатели“ и „душевни отпадъци“, напазарувани от премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев с обещания за пари и назначения на сладки постове.

Драмата по високите етажи на властта обаче се оказва много по-дълбока. Запознати разкриват, че операцията по отцепването на част от народните представители на ИТН е била стартирана от вицето Асен Василев преди повече от месец.
Първите стъпки към вербуването на Руди Гела били направени от Асен Василев след публичния конфликт, който се заформи между ИТН и ПП около избора за шеф на БНБ. Както си спомняте, такъв не бе избран измежду кандидатите Любомир Каримански и Андрей Гюров.

Според мълвата Руди Гела се оплакал на Асен Василев, че партията му го притиска здраво да НЕ сменя директора на Националната спортна база (НСБ) Пламен Манолов.
Знакови бизнесмени с прякори се застъпили за оставането му на поста чрез телефонни обаждания.

Радостин Василев обаче пренебрегнал предупрежденията и уволнил Манолов и целия състав на Съвета на директорите на НСБ на своя глава.
Според твърденията, Руди Гела е бил саботиран от Тошко Йорданов и заради намреенията му да разследва Федерацията по художествена гимнастика и усвоените милиони левове от гимнастичките от държавния бюджет през последните пет години.

Тошко Йорданов бързо охладил ентусиазма на спортния министър, питайки го срещу олимпийските шампиони на България ли е тръгнал.
От ИТН го посъветвали да не се занимава с боксовата федерация, нито пък с други спортни централи, нарочени от него като гнезда на корумпирани ръководители.

Няколко дни преди лидера на ИТН да обяви, че изтегля от властта министрите си и напуска четворната управленска коалиция, Руди Гела вече водил конкретни преговори с Кирил Петков и Асен Василев за отцепването на депутатите от партията на Дългия.

Запознати издават, че по време на среща между Руди Гела, Кирил Петков и Асен Василев, проведена на неуточнено място, плевенският адвокат получил уверения от другите двама участници в преговорите, че ще остане на министерския си пост, а държавата ще му бутне рамо в свалянето от власт на президента на БФС Боби Михайлов.

Припомняме, че срещу Боби Михайлов има старо разследване от 2017 г. за манипулация на резултати от мачове от шампионата и от юношеското първенство.
Именно заради това разследване той хвърли оставката си през 2019 г. като шеф на БФС, след като му бе поискана от Бойко Борисов. В противен случай той щеше да се озове в ареста.

Запознати с историята твърдят, че ПП дали зелена светлина на Радостин Василев за подновяване на разследването срещу Борислав Михайлов и управата на футболния съюз, което щяло да бъде наблюдавано лично от вътрешния министър Бойко Рашков.

Преди броени дни в медиите бе разпространена снимка на Борислав Михайлов от новогодишно пиршество в Сингапур отпреди 12 години, организирано от боса на босовете на „черното тото“ Дан Тан.
Въпросният фотос е заснет няколко седмици преди националният ни отбор да завърши 2:2 в контролна среща с Естония, която бе играна в Анталия, Турция през февруари 2011 г.

Впоследствие ФИФА анулира мача заради съмнения, че точният резултат е нагласен с цел да бъдат „ужилени“ азиатски букмейкъри.
Аферистите изкарали над 80 милиона долара благодарение на големия коефициент, а общата заложена сума на точен резултат 2:2 била 6.9 милиона долара.

За момента все още не е известно дали българските служби са разследвали Борислав Михайлов и експрезидента на „Беласица“ (Петрич) Костадин Хаджииванов – Коце Маца за участието в тази позорна за родния спорт международна афера.

Според противници на Руди Гела обаче, той не е напуснал ИТН само заради опитите да бъде притискан от партийното ръководство.
Мълвата носи, че той е поискал бюджет от 7 млн. лева от Асен Василев и Кирил Петков, с който да вербува между 12 и 14 народни представители от парламентарната група на ИТН.

Така и не става ясно дали е получил тази сума или само му е била обещана. Не е изключено да е прибрал парите за себе си, а отцепниците да са били залъгани с обещания за сладки постове, посочва депутат от ИТН.

Едно обаче е сигурно – на срещата между Радостин Василев, отцепилите се депутати от ИТН и премиера Кирил Петков, която се проведе в апартамента на спортния министър в оставка през миналата седмица, не са били предлагани пари.

Петков изкарал около половин час в жилището на Руди Гела, през което време убеждавал събралите се 12 депутати от ИТН, че трябва да напуснат партията на Дългия, за да не обслужват мафията и задкулисието. Любопитното в случая е, че Кирил Петков оставил охраната си от НСО пред външната врата и влязъл сам в жилището на Радостин Василев.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 1