Мрежа

Вижте какво оказва благотворно влияние върху състоянието на Боян Радев

Двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев се възстановява успешно след операцията

0 52 752

След като напреднал диабет наложи ампутация на пръстите на краката му, Боян Радев в началото залиня след операцията и близките му се притесниха за състоянието му. Синът на бореца обаче Боян-младши даде надежда, че баща му в последните дни се възстановява отлично и дори е качил 9 кг в теглото си.

 

Освен че е качил в теглото Боян Радев предприемал разходки на открито с придружител. Той редовно посещавал рехабилитационните процедури, които давали благотворно влияние върху състоянието му.

Баща и син Радеви планували дори кратка ваканция на морето в началото на септември, но лошите прогнози за времето ги отказали от това намерение.

Благотворно влияние за състоянието на бореца оказва и колекционерската му страст към картините на старите български майстори. Боян Радев може да се похвали с оригинали на Златю Бояджиев, които той показа в изложба преди 3 години в Националната художествена галерия в столицата.

 

Боян Радев неведнъж е разказвал за трудното си детство, в което му се налагало още като непълнолетен да работи в рудник за въглища. От неговата силна физика се впечатлил пернишки борец, който го склонил да тренира борба и така бъдещият олимпийски шампион започва да се занимава активно със спорт.

Източник: „Уикенд“

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 2