Мрежа

Вижте как бензиностанциите подлъгват хората чрез намалението от 0,25 лева!

0 48 151

Бензиностанциите не действат напълно коректно, използвайки намалението, което държавата им наложи!

Намалението от 0,25 лв. на литър бензин А 95 и дизел е в сила от няколко дни. Това обаче се превърна в удобен трик на бензиностанциите да печелят на гърба на онези, които не са запознати с правилата.

Във всички бензиностанции, които предлагат услугата, е обявена на табелата отпред цената съобразно намалението от 0,25 лв. Това подлъгва мнозина, че цената по принцип е такава, а всъщност тя е такава само ако си поискаш.

За да ползваш намалението, трябва да съобщиш на касата и да предоставиш малък талон на автомобила. Ако не кажеш, ще бъдещ таксуван на старите цени, независимо че на входа е обявена по-ниската цена.

Това е един вид измама, защото, ако не поискаш намаление, няма да получиш такова, но пък отпред пише по-ниската цена, без да е съобщено, че тя върви с изисквания. По този начин някои хора са се подлъгали.

„Исках да заредя бензин 95 и видях, че цената на литър е 3,37 лв. Бях извън града и си казах „супер, с намалението съвсем ще падне“. Оказа се обаче, че обявената цена е с намалението. Защо се обявява цената, която не е за всички, а само за онези, които си го поискат?“, чуди се М. Г.

Истината е, че всички бензиностанции обявяват цените с намалението, за да привличат потребители. Удобно се пропуска обаче, че ако забравиш да си поискаш намалението, ще заплатиш по-скъпо гориво.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 72 = 77