Мрежа

Високопоставен гербаджия започва изграждането на хотел с пристанище към него

Наричаният „вечен кмет на Бургас“ Димитър Николов има намерения да се оттегли от политиката и да се ориентира към бизнеса

0 1 499

Едно от видните лица в управляващата дълго време партия ГЕРБ Димитър Николов смята да строи луксозен хотел, а към него се предвижда да има и яхтено пристанище. Гигантската инвестиция е планирана да се осъществи именно в града, където той бе кмет няколко мандата.

По план луксозния хотел ще е насочен само към платежоспособни туристи и ще осигурява живописна гледка в района на Сарафово, в близост до солниците. Той ще е петзвезден и определено ще е достъпен само за хора с по-дебел джоб.

Запознати споделят, че партньор на кмета в грандиозното бизнес-начинание ще бъде бизнесменът Димитър Караненов.

Последният е добре познато име в туристическия бранш и е собственик на най-луксозния хотел в морския град.

Запознати с политическия живот твърдят, че Николов от около две години е в обтегнати отношения с партийния лидер Бойко Борисов. След изборите през 2021 кметът бе обвинен от лидера им, че не е бил достатъчно деен в работата си и заради него са претърпели подобни загуби.

Мнозина изразяват съмнението от къде са милионите за инвестициите в хотел и как всички политици на високите нива „случайно“ имат участия в големи бизнес начинания.

Източник: narod.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 44 + = 48