Мрежа

Виктория Василева заби нож в гърба на Слави Трифонов

Всичко е започнало доста преди това

0 1 178

Оказва се, че напускането на редиците на ИТН от страна на Виктория Василева не е никак случайно.

Запознати издават, че тя се намира в гореща фаза на преговори за членство в партията на бившия служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев „Български възход“.

Според вътрешни хора началото на преговорите помежду им било дадено още преди учредяването на партията. Припомняме, че дясната ръка на Стефан Янев – Ралица Симеонова напусна партията в деня на учредяването й, намеквайки, че външни сили диктуват политиката му.

Тогава тя не спомена имена, но подчерта, че много фактори са се намесили в партията и това я спира от бъдещо участие.
Същевременно става ясно, че Виктория Василева се интересувала от намеренията на Янев, след като той се опълчи яростно срещу многократните опити на премиера в оставка Кирил Петков да приеме решение чрез МС или НС за директно предоставяне на оръжия за Украйна.

В същото време Виктория Василева е била основен фактор в ИТН. За никого не е тайна, че лидерът й Слави Трифонов декларира отявлена натовска позиция и антикремълско говорене. В крайна сметка се оказа, че Василева е не само русофил, а и путинофил.

Тя многократно се е поставяла на колегите си за налагането на санкции срещу Москва. Въпреки това обаче й се е налагало да гласува „За“ заради партийната повеля.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 66 + = 73