Мрежа

Външно министерство обяви имали пострадали българи в Сеул

При трагедията в столицата на Южна Корея загинаха 154 човека

0 643

Отбелязването на Хелоуин в Сеул бе съпроводено от трагичен инцидент. 154 деца и младежи загинаха, след като бяха прегазени и затиснати от огромната тълпа.
От Външното министерство на България заявиха, че няма информация за пострадали българи при инцидента.
За празника са се събрали близо 100 000 души, което е и най-голямото събиране на толкова хора на едно място в Южна Корея от началото на пандемията с коронавирус.
Инцидентът се е случил в кв. Итауон, в който има множество нощни клубове. Все още се изясняват причините довели до трагичната смърт на толкова много хора. За момента се знае, че тълпата се понесла по една от тесните и стръмни улици в квартала, което довело до затискането и задушаването на хората.
Свидетели разказват ужасяващи неща, че хората падали като домино и били блъскани от другите, включително имало и стъпкани.
За момента се знае, че поне 22-ма от загиналите са чужденци от 13 различни страни. Това парти ще остане, като най-черното в историята на Южна Корея до момента.
За съжаление подобен инцидент имаше и в България през 2001-ва година, когато 7 деца загинаха пред дискотека Индиго, като също бяха смачкани от голяма тълпа хора.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 6 = 4