Мрежа

Ужас: Военен кораб потъна, издирват се оцелели (СНИМКИ)

Над 30 човека все още са в мразовитите води, а до момента са спасени повече от 70

0 108

Ужасният инцидент с тайландски военен кораб се е случил миналата вечер, като той е потънал в Тайландския залив. Информацията бе разпространена от световна агенция и потвърдена от БТА.

В спасителната операция са включени други кораби и вертолети, които усилено издирват 31 моряка, които все още са в неизвестност. За съжаление метеорологичните условия са много неблагоприятни – студено е и духат силни ветрове, които затрудняват операцията.

Военните са изпратили 3 фрегати и 2 хеликоптера за издирване и спасяване. Корабите са оборудвани с помпи, с които ще опитат да извадят водата и да го извадят на повърхността.

Според експерти именно ураганните ветрове са потопили кораба, като преди това са го залели с морска вода, която е прекъснала захранването на борда. Поради спирането на уредите и управлението моряците не са успели да реагират и да направят нищо. През това време корабът се напълнил с още повече вода, която не можели да изпомпват, поради липсата на захранване и той потънал.

Корабокрушението се е случило на около 30 километра от сушата.

Военноморските сили са започнали задълбочено разследване, като са коментирали, че такъв инцидент до сега не се е случвал.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 28 + = 35