Мрежа

Учени направиха ужасяващи разкрития за жертвите на коронавируса

0 750

Учени направиха ужасяващи разкрития за последствията от коронавируса върху белите дробове

Коронавирусът е в състояние да промени белите дробове до неузнаваемост. До този извод са стигнали учени след аутопсия на починали хора от Ковид-19. Те са направили това разкритие пред членове на британския парламент.

Болестта е причинила огромни щети на тези, които са били повече от месец в болницата. При тях се е стигнало до „пълно нарушаване на архитектурата на белите дробове, споделя професор Мауро Джака от Кралския колеж в Лондон.

Той е участвал в изследването на материалите от аутопсиите на пациенти, които са починали в Италия след престой от 30-40 дни в интензивните отделения. Експертът е установил, че голямо количество от вируса се съхранява не само в белите дробове, но и в много други необичайни клетки. 

Ученият съобщава, че откритото в белите дробове на хора на тези пациенти е съвсем различно от обикновената пневмония, грип или вирус, причиняващ атипична пневмония.

Цитиран от The Guardian, британският лекар съобщава, че се вижда масивна тромбоза и при някои пациенти дори не се различава белият дроб.

Професор Джака е категоричен, че материалите от аутопсиите потвърждават „уникалната патология на COVID-19“. Той добави, че едва при втората вълна ще стане ясно дали антителата пазят от коронавирус, пише БЛИЦ. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 21 − 16 =