Мрежа

Турция забранява продажбата на цианид след поредица семейни самоубийства

0 0

Турция ще забрани продажбата на цианид след поредица самоубийства, при които се смята, че е бил използван опасният химикал, съобщи министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум, цитиран от ДПА.

„С промяна в законодателството въвеждаме забрана за онлайн и пазарна търговия на материали, включващи като компонент цианид“, каза Курум в Анкара, предава БТА.

Подозира се, че при три отделни случая на семейни самоубийства в Турция в рамките на десет дни е бил използван цианид. При тях загубиха живота си общо 11 души, като за всичките случаи се предполага, че са били подбудени от икономически проблеми.

На 15 ноември баща в Истанбул, за когото се съобщава, че е имал неизплатени дългове, отрови с цианид съпругата и шестгодишния си син и се самоуби. На 5 ноември двама братя и двете им сестри посегнаха на живота си в апартамент в истанбулската община Фатих, самоубивайки се с цианид. Подобен случай три дни след първия имаше и в Анталия, където с цианид се отровиха мъж и жена с две деца на възраст пет и девет години.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 3 =