Мрежа

Трагедия! Поройните дъждове отнеха живота на 10 човека

Четирима се водят безследно изчезнали

0 964

Поройните дъждове са отнели живота на десет човека, а други четирима се водят за безследно изчезнали.

50 човека пък са били настанени в лечебни заведения, след като поройните дъждове потопиха няколко града в централната част на Ботуша.
Държавната телевизия отбеляза, че количеството изсипал се дъжд в рамките на няколко часа, не е падало през предходните шест месеца, взети заедно.

На десетина човека им се е наложило да се катерят по покриви и дървета, за да се спасят от водната стихия, която предизвикаха поройните дъждове.
Водата влезе в гаражи и мазета, носеше автомобили, блъскайки ги един в друг. Няколко ниви покрай морето пък са били потопени под няколкометрова вода.

Кметът на селището Барбара, в което живеят 1 300 души – Рикардо Паскуалини отбеляза, че застигналото ги не е било водна бомба, а направо цунами. Градът е разположен в близост до Адриатическо море, в района Марке.

У нас на места картината е доста апокалиптична. Вчерашният ураган вилня по морето, както и в някои части на Южна България. Силният вятър, чийто пориви на места са достигали до над 100 км./ч. е носел клони, кошове и всевъзможни предмети. В Бургас например стихията е нацепила няколко големи дървета на клечки. Има и населени места без електричество. За щастие не се съобщава за жертви и пострадали.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 2