Мрежа

TISPOL откри 10 издирвани лица, взе книжките на 676 шофьори

0 322

29 784 водачи са проверени хода на операция по линия на TISPOL. 355 са установените нарушения. 286 от тях са на шофьори, употребили алкохол и 69 – на водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и/или техните аналози. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната операция, която е част от календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, се проведе от 9 до 15 декември. Акцията бе насочена към недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьори на моторни превозни средства.

По време на проверките пътните полицаи са извършвали контрол и за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите. Установени са 408 нарушения.

Връчени са 4 490 електронни фиша на водачи и 279 фиша на пътници. Отнети са 676 свидетелства за управления на МПС на шофьори, неплатили наложени глоби.

В хода на проверките са установени още 23 случая на притежаване на наркотични вещества и техните аналози, 3-ма нелегални мигранти, установени са 10 издирвани лица.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + = 13