Мрежа

Страшни разкрития за вчерашното свлачище в Албена

Въпреки забраната за влизане в опасната зона, нарушителите са ежедневие

0 1 499

Страшни разкрития за вчерашното свлачище в Албена видяха бял свят.

Като по чудо този път се е разминало без жертви за разлика от предходния път, когато двама души, затрупани в бунгалата, са издъхнали. Инцидентът се е случил преди две десетилетия.

И този път под руините на свлачището край Албена останаха двама души, но оцеляха.
По-тежко е състоянието на жената, която е настанена в реанимацията на добричката болница, но за щастие животът й е извън опасност. Мъжът е без сериозни наранявания и е бил настанен в отделението по травматология на варненска болница.

Както вече стана ясно това не е първият инцидент на това място. Освен това от БНТ алармираха, че опасността от нови свличания на земна маса в района не е отминала.
Под напора на земната маса заведението, върху което се стовари, е било избутано до самия плаж.

Първо е бил спасен мъжът, а след това и жената, която е била затисната между две хладилни витрини.
Евгени Цонев, който става очевидец на инцидента споделя, че първо чул силен тътен и дърветата, които били най-отгоре започнали да падат, след което се сринал целия скат.

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов заяви, че по всяка вероятност за инцидента са допринесли подпочвени скатни води. Той допълни, че всичко до вилната зона на Балчик е свлачищен район.

Кметът на община Балчик Николай Ангелов допълни, че свлачището не е нищо ново. Той припомни, че има портал, на който е окачен знак „Влизането забранено“. Наемателите обаче си извоювали съдебно решение порталът да не се заключва и резултатът от това е налице.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 25 = 32