Мрежа

Сър Елтън пял с аутокю на погребението на лейди Даяна: При грешка щях да бъда обесен

0 643

Британският музикант Елтън Джон бил толкова притеснен да не обърка текста на адаптацията на песента му „Candle in the Wind“, изпълнена на погребението на лейди Даяна, че ползвал аутокю, поставено до пианото му, предава Ройтерс.

Сър Елтън, който беше близък приятел с покойната кралска особа, изпя нова версия на хита си с нови думи, написани от дългогодишния му сътрудник Бърни Топин.

Неговото прочувствено изпълнение в Уестминстърското абатство през 1997 година по време на погребението на лейди Даяна се превърна в един от кулминационните моменти на предаваната по телевизията церемония.

Бившата съпруга на британския престолонаследник загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 година. Хитът с новия текст, в който стихът „Сбогом, Норма Джийн“ беше заменен със „Сбогом, на розата на Англия“, се превърна в най-бързо продавания сингъл в историята на Великобритания.

„Трябва да си призная, че за пръв път в живота си използвах аутокю. То бе монтирано долу до лявата ми ръка. Мислех си, че ако изпея по навик „Сбогом, Норма Джийн“, ще бъда обесен, удавен и разчленен“, заяви Елтън Джон пред лондонска публика.

Той накарал да монтират аутокюто като предпазна мярка, за да бъде сигурен в изпълнението си. Седемдесет и две годишният музикант гостува на Кралската музикална академия, в която навремето беше учил. Събитието беше организирано във връзка с излизането на автобиографията му „Аз: Елтън Джон“.Той припомни на аудиторията сътрудничеството си Топин и съвместната им работа над най-големите им хитове.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 35 − = 30