Мрежа

Спасител направи разтърсващи разкрития за трагедията в Ахтопол

Единият от мъжете оставя дете сираче

0 3 104

Ивайло Николов е спасителят, участвал във вчерашната акция по ваденето на удавници от неохраняема зона на плаж в Ахтопол.

Неговият пост е разположен на 305 метра от мястото, на което се разигра трагедията. От общо четиримата удавници във водата, двама изгубиха живота си.

Двете жертви влезли във водата, за да спасят други двама давещи се. Те били на плажа със своите близки – приятелката на единия и жената и детето на другия.

Спасителите разказват, че забелязали, че откъм неохраняемата зона тича жена и маха, което веднага ги навело на мисълта, че се случва нещо. Подали сигнал на колегите си и се запътили веднага натам.

Влизайки във водата видели един човек, след като го хванали и започнали да го извличат към брега, видели и още един давещ се. Той се опитал да помогне на предишния давещ се, но и той самият започнал да се дави. Двама туристи помогнали на спасителите, за което изразяват благодарността си.

След като двамата вече били извадени на брега, при спасителите отишла жена с малко детенце, която казала, че бащата на детето й също е в морето, но го няма. Няколко секунди след това момиче заявява, че нейният приятел също го няма.

Спасителите се връщат отново във водата, но не намират нито един от двамата души, които търсят.
20 минути по-късно един от спасителите открива другото момче, но въпреки половинчасовите опити за спасяване, не успяват да го върнат към живота.

През това време продължило търсенето и на другия човек. За съжаление обаче той също не бил открит жив.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 12 − 10 =