София Бобчева яла паста и пица в Италия, а се върнала вкъщи по-лека с 2 кг

https://mreja.bg/skandali/sofiya-bobcheva-yala-pasta-i-pica-v-italiya-a-se-varnala-vkashti-po-leka-s-2-kg/58364 Mreja.bg
София Бобчева яла паста и пица в Италия, а се върнала вкъщи по-лека с 2 кг


Чаровната актриса София Бобчева умее да оценява вкусната храна. Затова, когато пътува в чужбина, практикува и т.нар. кулинарен туризъм.

Последното ѝ приключение я води до няколко града в Италия. Първата ѝ спирка била Неапол. “Там пицата няма нищо общо с тази, която ядем в България”, казва Бобчева, а италианският специалитет много ѝ допаднал.

“На мен лично ми беше интересно как цялата им кухня е основана върху тестото - спагети, лазаня, брускети - а всъщност италианците са слаби”, спомня си актрисата. По време на цялата почивка хапвала много храна, а се върнала в България с 2 кг по-малко. Когато разпитала италианците къде се крие разковничето на тази тайна, разбрала, че е именно в тестото, затова и то е толкова различно на вкус.

В Рим опитала спагети карбонара. В менюто на заведението, в което седнала, пишело, че те са препоръчани от “Ню Йорк Таймс” като страхотно ястие. Друг специфичен специалитет били белите миди. За втори път пробва такива. Преди това режисьорът на сериала “Скъпи наследници”, в който Бобчева участваше, приготвил бели миди за снимачния екип.

“Във Флоренция казват, че виното е по-евтино от водата. Освен това е страхотно на вкус”, спомня си актрисата. Италианският град е известен с качественото си вино.

Преоткрила и кафето по време на почивката си. Италианците го пият съвсем късо, а за да не развали вкуса му, Бобчева не добавяла нито захар, нито сметана, нито мляко. Нямало как да изпусне и флорентинския стек. “Беше много вкусен, аз страшно обичам говеждо. Самото месо е от специална порода, отглеждана във Флоренция”, казва актрисата.

Сорбето много я впечатлява. Пробвала няколко различни вкуса от него - с лимончело, с кафе и др. “Уникално десертче е, защото нито е много сладко, нито прекалено голямо”, казва актрисата.

Тя знае как да намира заведения, които не са типичните места за туристи, а са предпочитани от местното население, като чете в интернет блогове, отзиви и мнения на италианците. Заради това понякога попадала на места, в които менюто било единствено на италиански и малко трудно се разбирали със сервитьорите, защото не говорели английски език. “Случи ми се да седна в случайно заведение, което бе в центъра на Рим, и въобще не ми хареса. Първо, че беше скъпо, а второ - не беше и вкусно”, спомня си Бобчева.

Преди да иде в Италия, заедно с трупа от Народния театър се запътва към Франция. “Една от целите ми, освен да изиграем хубаво представленията, беше да опитам повече тамошни специалитети”, казва актрисата.

Много ѝ било интересно да опита тартар с телешко месо или със сьомга. “Бяха много вкусни, въпреки че не звучи така, защото единият е със сурова кайма, а другият със сурова риба”, смее се Бобчева. Във Франция опитала и стриди за първи път. Там се предлагали на големи покрити пазари. “Малко се притеснявах, защото бяха сурови, но се престраших. Наложи се на гладно да пробвам стрида, но ми хареса”, спомня си актрисата.

Тя е склонна да опитва нестандартни вкусови комбинации. Спомня си като по-малка как пътувала с родителите си до Джакарта. “Бяхме в едно заведение, в което нямаше как да разберем какво пише в менюто”, казва Бобчева. Затова можели да се ориентират само по снимките в него. “Баща ми си поръча нещо. Изведнъж дойде една процесия от 5-6 сервитьори с огромна тенджера. Вътре имаше пилешко, риба и др. Всичко беше на едно, като супа с някакви спагети. Беше много странно”, казва актрисата.

Макар че е кулинарен авантюрист, и тя си има своите граници. Не би опитала традиционните за някои страни пържени насекоми или кучешко месо, каквото се предлага в Китай, Виетнам и Корея.

Бобчева никак не обича да добавя към храната си магданоз, защото подправката има много силен аромат и вкус и влияе на останалите продукти. Странното е, че харесва салатата табуле, в която магданозът е задължителна добавка. Не харесва също така розовия пипер и пържените картофи. “На вторите най-вероятно съм се пренаситила”, казва актрисата, защото като малка много ги обичала. Постоянно ядяла или тях, или кашкавал пане.

За да поддържа добрата си форма, Бобчева се стреми да се храни разделно. Забелязала, че така организмът ѝ се чувства много по-добре. Наскоро направила 90-дневната диета.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Флорентински стек

Продукти

Стек от телешко месо, което се

предлага в специализирани

магазини,

масло,

черен и

червен пипер,

сол,

розмарин,

чесън,

Начин на приготвяне

Вземаме стековете. Ако са били на студено, ги оставяме за 30 мин на стайна температура. Намазваме ги с олио и ги поръсваме на вкус със сол, черен и червен пипер. Намазваме тигана с масло. Слагаме в него целите глави чесън и розмарина.

Запичаме стековете от всяка страна за 4 мин* и са готови за хапване.

*За това време стековете се

получават изпечени medium

(средно). Така са любими

на актрисата.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.