Мрежа

Служител на Белия дом: Разговорът на Тръмп със Зеленски бе „неуместен“

0 536

Един от служителите в Белия дом заяви днес пред американските конгресмени, че чутото от него от телефонния разговор през юли между президентите на САЩ и Украйна Доналд Тръмп и Володимир Зеленски е било „неуместно“, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Подполковник Александър Виндман каза, че е „неуместно“ Тръмп да иска от чуждо правителство да разследва американски гражданин, който е и негов политически опонент.

Днес Виндман даде показания на публично изслушване по разследването на Камарата на представителите за оказван от Тръмп натиск върху Украйна да разследва негов политически опонент от Демократическата партия чрез използването като инструмент за това на американската военна помощ за Киев.

Виндман е офицер от армията на САЩ, зачислен към Съвета за национална сигурност. Той е чул състоялия се на 25 юли разговор между двамата президенти, оказал се в епицентъра на разследването за импийчмънт.

Виндман е един от няколкото свидетели, които ще застанат пред комисията тази седмица. Той и останалите свидетели преди това дадоха показания при закрити врата.

Тръмп отрече да е вършил нещо нередно.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 8 = 2