Виктория Георгиева във Виена, работи по българската песен за Евровизия

https://mreja.bg/skandali/viktoriya-georgieva-vav-viena-raboti-po-balgarskata-pesen-za-evroviziya/62178 Mreja.bg
Виктория Георгиева във Виена, работи по българската песен за Евровизия


Близо 180 милиона зрители по цял свят гледат музикалния конкурс Евровизия всяка година. Сред тях е и едно хубаво момиче, което пее от малко. Всеки път то се вълнува, когато вижда представителите на различни страни да излизат на престижния форум. И тайничко се надява един ден и то да е част от тази магия.

Сега мечтата му се сбъдва, след като от БНТ поканиха това вече пораснало момиче да представя България на Евровизия през 2020 година. Това е 22-годишната Виктория Георгиева. “Когато получих предложението, в първия момент не можех да го асимилирам. Бях много щастлива и в същото време се почувствах готова за това”, казва тя сега.

Евровизия е песенен конкурс, но същинският фокус е върху изпълнителите в него. Факт е, че нашето момиче пее прекрасно – доказа го пред широката публика с участието си в четвъртия сезон на “Х Фактор” по Нова тв, когато я оприличиха на световната звезда Адел.

Но преди да се яви на Евровизия, ѝ предстои сериозна подготовка. Преди няколко дни замина за Виена, където започна да работи с няколко различни екипа. “Целта е да съберем максимален брой качествени песни към тези, които вече имаме. Така след това ще направим проучване кой вариант е най-добрият, подобно на предишните години с Поли Генова, Кристиан Костов и EQUINOX”, обяснявя тя.

Следващия месец Виктория ще участва и в специални лагери, в които ще среща доказали се композитори, текстописци и певци. С тяхна помощ ще работи по нови песни, които ще влязат в първия ѝ албум. Възможно е и с някоя от тях да се яви на Евровизия. “Лагерите започват още другия месец - декември, но ще ходя и през януари, защото

февруари вече

трябва да сме готови

с песента

Ще падне голямо избиране, но се надявам да се спрем на най-подходящата песен. Никога не можеш да знаеш коя е такава. Но ако докосва хората и те се чувстват добре с нея по някакъв начин, значи сме си свършили работата”, казва Виктория. Българската песен ще бъде представена официално през март. Двата полуфинала на Евровизия са на 12 и 14 май, а финалът - на 16 май в холандския град Ротердам. Мотото на 65-ото издание на конкурса е Open Up (от англ. - “Открий се!”), а графичното лого е вдъхновено от флага на България и на всички 41 участващи държави.

Когато получава предложението да представя страната ни в конкурса, тя не се и замисля дали да се съгласи. “Веднага приех - това е много голяма крачка за мен. Нямаш време да губиш в мислене за нещо подобно. И към днешна дата ми е странно, понеже не съм свикнала на такова голямо внимание”, усмихва се младата певица.

Първите, които разбират от нея, че е избрана да представя страната ни на Евровизия, са нейните родители. Те живеят в родния ѝ град Варна и винаги са я подкрепяли. “Аз казах ли ти, че някой ден ще те гледаме точно там, и излязох права”, възкликва майка ѝ. “А баща ми и сестра ми в първия момент не повярваха и си мислеха, че това няма да се случи. Всички бяха в страшна еуфория.”

От дете тя мечтае за голямата сцена. Когато е тийнейджър, се записва на вокален педагог, а след това и във вокално студио Angel Voices. С много репетиции и труд Виктория показва таланта си, който ѝ носи

много първи места

на конкурси в

България,

както и четири гранд при. Когато по телевизията започва излъчването на “Х Фактор”, тя много иска да е сред участниците. Пробва се всяка година, докато вече в четвъртия сезон стига до големите концерти. Нежният и едновременно с това силен глас, вълнуващите ѝ изпълнения ѝ помагат да стигне до осминафинал. А след това – през 2016 г., става част от продуцентската компания на Владимир Ампов-Графа “Монте мюзик”. Така през юни същата година участва в парчето “Нищо случайно” с Вензи, а през декември се появява първата ѝ песен – баладата “Незавършен роман”, която Графа пише специално за нея.

Преди около година и половина Виктория се разделя с “Монте мюзик”. “Преценихме взаимно, че така ще е най-добре. Аз имах нужда от промяна, исках да търся нови пътища в музиката и да ги следвам самостоятелно”, обяснява Виктория. И сега пази топли чувства към Графа и към целия му екип, но вече има друг продуцент – Геновева Христова. Двете се запознават през 2016 г., когато Виктория участва в “Х Фактор”, но работят заедно от година и половина. “Двете с нейната съдружничка Анелия имаха намерение да направят креативен хъб, където да събират хора с таланти в различни области. Така започнахме да работим заедно”, обяснява Виктория.

Благодарение на Христова младата певица заминава на няколко музикални лагера. “Беше супер, защото е опит, подготовка. Нямаше как да знам, че Евровизия ще ми се случи. Но пък ето, че е имало защо да започна с тези лагери.” По време на лагерите тя пише песни, всичките на английски. “Аз не съм композитор, не пиша музиката, но измислям мелодиите. Е, не изцяло, но с помощ от композитори и текстописци, защото за мен това все още са първи стъпки.” Вече е участвала в три такива лагера - два в България и един във Виена.

От миналата година досега е издала две свои песни - “Странни времена” и I Wanna Know, като втората записва с екип от САЩ. “Идеята да замина за Лос Анджелис беше съгласувана с авторите на песента. Беше страхотно преживяване. Първото ми посещение на Америка, за което съм си мечтала цял съзнателен живот. Там записахме песента и направихме още един проект заедно. Предстоят много хубави неща”, казва тя.

Виктория е доста променена отпреди 4 г., когато пееше в “Х Фактор”. “Преминах през доста състояния. Бях щастлива, бях нещастна, бях в някакви безизходици, дупки, но в същото време събирах сили, за да стана по-силна”, обяснява тя.

За тези 4 години преминава през доста изпитания. “Защото всички знаем, че в България е доста лесно да се издигнеш чрез такъв тип формат, но най-трудното е да се задържиш на вълната. Аз не успях да се задържа там и за крехките ми години ми беше трудно да го приема, но с времето осъзнах, че всичко се случва с причина и понякога трябва да дадеш крачка назад, за да можеш после да отскочиш с 2 напред. Благодарна съм дори за всички трудности, защото, когато постигаш целите си с усърден труд, тогава удовлетворението е много по-голямо.”

Тя минава дори през период, в който е

на кръстопът дали да

продължи да прави

това, което обича,

или трябва да намери нещо ново, с което да се занимава. “Може би тогава ми беше най-трудно, но в същото време осъзнавах, че живея за музиката, както и тя живее в мен и не мога да си представя да правя каквото и да било друго, освен да пея, защото усещах, че има какво да кажа на света. Тогава и моят настоящ продуцент ми подаде ръка в точния момент и нещата започнаха да се променят към по-добро.”

За времето от “Х Фактор” досега тя променя и визията си - вече е с къса до раменете коса, видимо отслабнала е. “Аз съм човек, който не може да стои еднакъв дълго време и постоянно имам нужда да правя промени със себе си, което мисля, че е нормално за един артист. Отслабнах, защото реших, че е дошло времето за тази промяна и ми се искаше да започна да водя по-здравословен начин на живот, което е наистина много важно нещо. От половин година насам спортувам усилено и се грижа за себе си повече от всякога”, разказва тя.

В личен план няма човек до себе си, а и покрай всичките си ангажименти дори не се замисля за това. Най-голямата опора си остава семейството ѝ. “Те винаги са били до мен и искам да използвам момента да кажа колко ужасно много ги обичам и им благодаря за всичко, което са направили и продължават да правят за мен.”

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.