Валери Симеонов: Държим на горната граница за субсидиите на партиите

https://mreja.bg/skandali/valeri-simeonov-darzhim-na-gornata-granica-za-subsidiite-na-partiite/62358 Mreja.bg
Валери Симеонов: Държим на горната граница за субсидиите на партиите


Според Валери Симеонов не е имало нарушение на правилника за дейността на Народното събрание при прегласуването на предложението на БСП за размера на субсидията от осем лева. Пред журналисти в парламента заместник-председателят на НС от "Обединени патриоти" и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира темата с вчерашното гласуване и обвиненията на ДПС, че е допуснато нарушение на правилника с допускането на повторно гласуване на текст, който вече е приет, предава БТА.

"Въобще не отговарям на фантазиите на тези объркани хора. Толкова глупости се изприказваха вчера, ако се хванем да влизаме в обяснителен режим означава да ги легитимираме", коментира Симеонов.

Заместник-председателят на парламента бе категоричен, че прегласуването на предложението е абсолютно допустимо. "Всичко е в правилата и в установения ред на Народното събрание", каза той.

Симеонов посочи, че от патриотите имат предложение за ограничение на максималния размер на партийната субсидия, което се надява да бъде разгледано в Закона за политическите партии. "Ние продължаваме да държим на горна граница на субсидиите, тъй като големите партии получават прекалено много пари, които влагат на банков влог, на сметка. Не е редно това. Това са държавни пари. Докато малките партии трудно свързват двата края, когато сумите са малки и това убива демокрацията като цяло", каза Валери Симеонов.

Той обясни, че от "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ винаги са била за намалени субсидии и са настоявали, че партиите трябва да бъдат субсидирани от държавата, за да не бъдат зависими от други субекти. "С едно такова решение на Народното събрание за нула лева субсидии, нашите партии просто загиват", коментира лидерът на НФСБ. Той изрази благодарност към финансовия министър Владислав Горанов. "Искам да благодаря за голямата работа, която свърши и да изразя своето уважение и респект от това, че той дойде, прокара си бюджета, постигна своето и съдейства даже за диалога, на който бяхте свидетели. Вчерашният ден е победа за Горанов", посочи Симеонов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.