В София конкурс за шеф на Центъра за градска мобилност и пазарите

https://mreja.bg/skandali/v-sofiya-konkurs-za-shef-na-centara-za-gradska-mobilnost-i-pazarite/62219 Mreja.bg
В София конкурс за шеф на Центъра за градска мобилност и пазарите


Сметната палата да направи одит, поиска Борис Бонев. От БСП ще викат на изслушване ръководството на “Чистота Искър”

Конкурс за избор на ново ръководство на Центъра за градска мобилност ще стартира в началото на 2020 г. На следващата си сесия СОС ще избере комисия, която да подготви процедурата.

Това съобщи шефът на стопанската комисия към СОС Николай Стойнев. Кандидатите ще трябва да подготвят концепция за развитието на дружеството, което годишно управлява около 200 млн. лв. Освен това то контролира градския транспорт и отговаря за зоните за платено паркиране.

Освобождаването на досегашния шеф на ЦГМ Христиан Петров, който вече е общински съветник, стана повод за дискусии на сесията на СОС.

Независимият Борис Бонев от “Спаси София” настоя Сметната палата да направи одит на дружеството заради нарушеното обществено доверие.

“3-годишните мандати на сегашните ръководства на общинските дружества изтичат и догодина ще бъдат обявени конкурси. След ЦГМ ще стартираме с процедури за петте общински дружества, които управляват пазарите”, обясни Стойнев.

Изслушване на ръководството на друго общинско дружество - “Чистота Искър”, иска БСП, обяви пък зам.-председателят на СОС Милка Христова. Причината са проблемите в дружеството, след като проверка установи, че там неправомерно са превъзлагани дейности на фирми, близки до бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Затова от 3 столични района то вече ще отговаря само за чистенето на “Красна поляна”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.