Търсели черната каса на Румен Радев при бившата му съпруга

Обирът вероятно е поръчков, а апашите не са оставили никакви следи

https://mreja.bg/skandali/tarseli-chernata-kasa-na-rumen-radev-pri-bivshata-mu-sapruga-4/140164 Mreja.bg
Търсели черната каса на Румен Радев при бившата му съпруга

Обирът вероятно е поръчков, а апашите не са оставили никакви следи

По всяка вероятност обирът в апартамента на бившата съпруга на президента Румен Радев – Гинка Кесякова, е поръчков и е свързан с мълвата, че в жилището в Пловдив, обитавано от майката на експоловинката на държавния глава, се съхраняват пари от подкупи, прибирани от секретаря на президента Николай Копринков.

Това е само една от версиите, по които работи полицията в Пловдив, след като неизвестни до момента крадци ошушкаха апартамента на ул. „Победа“ в пловдивския квартал „Кършияка“ в малките часове на нощта във вторник.

 

Апашите са проникнали в жилището на Гинка Кесякова, което е на първия етаж на панелна жилищна кооперация, през терасата, като са счупили прозореца на балконската врата. Крадците са си тръгнали с бижута, собственост на бившата тъща на президента, която не е декларирала пред полицията да е съхранявала пари в имота си.

Ограбеният апартамент е бил празен, когато е навестен от крадците – няколко дни по-рано стопанката на имота заминала на вилата като дала ключовете от жилището си на своя съседка, за да й полива цветята. Именно комшийката установила взломната кражба и веднага повикала полиция.

 

С разплитането на случая са се ангажирали десетки криминалисти, а запознат с разследването разказа, че апашите не са оставили отпечатъци. За да бъдат заловени крадците, полицията в Пловдив преглежда всички камери за видеонаблюдение в района, разпитват се и съседите.

 

Според една от версиите, по които работят ченгетата, обирът в апартамента на бившата жена на Румен Радев може да е дело на професионални крадци, които са се надявали да открият тлъста плячка в жилището. В Пловдив открай време върви мълва, че ошушканото жилище често е навестявано от секретаря на президента Николай Копринков, за когото в службите има събрани данни, че държи черната каса на Румен Радев.

 

Според пикантния слух жилището, в което живеела бившата тъща на президента, било използвано от приближени до държавния глава като депо за временно съхранение на стотици хиляди левове. В полза на този слух е наличието на метална каса в ошушкания апартамент, която обаче била празна. Пред криминалистите бившата тъща на Румен Радев казала, че металната каса от години не била използвана и стояла отворена, тя била собственост на дъщеря й Гинка Кесякова, която е банкер по професия. При първоначалния оглед не са установени следи от разбиване на металната каса, което потвърждава версията на собственичката на имота, че касата си е стояла отворена и празна.

 

Запознат от полицията в Пловдив коментира като несъстоятелен слуха, че в обрания апартамент са се съхранявали милиони, но допусна, че обирът може и да е поръчков.

 

„В ошушканото жилище често са пребивавали децата на Румен Радев, както и бившата му съпруга Гинка Кесякова и това може да е създало легенда в ъндърграунда, че в апартамента има огромна плячка. Обирът обаче не носи белезите на професионална кражба – извършителите са влезли през прозорец от терасата, който са счупили, а не са използвали специална техника. В жилището няма СОТ и алармена система, което подсказва, че то едва ли е ползвано като депо за съхранение на недекларирани финансови средства“, признава пловдивски разследващ полицай.

 

Познати на Гинка Кесякова – бившата съпруга на президента Румен Радев са категорични, че слухът за наличието на милиони левове е абсурден. Според думите им държавният глава е в обтегнати отношения с първата си жена и я държи далеч от приятелския си кръг.

 

Румен Радев се развежда с Гинка Кесякова през януари 2014 г. след повече от 15-годишен брачен живот, когато подхваща любовна афера с пиарката на Военновъздушните сили Десислава Генчева. От разтурения си брак с красавицата Гинка президентът има две пораснали деца – това са 23-годишната Дарина, която е актриса, и 21-годишният Георги.

 

Настоящата половинка на президента Десислава Радева също има разтурен брак – в миналото тя е била омъжена за депутата от БСП Георги Свиленски, от когото има 27-годишен син. Публична тайна е, че бившата и настоящата съпруга на държавния глава не се понасят една друга.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.