Собственикът на "Дунарит": Никой не е наранен, никой не е уплашен, няма опушени хора (Снимки)

https://mreja.bg/skandali/sobstvenikat-na-dunarit-nikoy-ne-e-naranen-nikoy-ne-e-uplashen-nyama-opusheni-hora-snimki/59761 Mreja.bg
Собственикът на "Дунарит": Никой не е наранен, никой не е уплашен, няма опушени хора (Снимки)


Няма пострадали хора при пожара в завода. Никой не е наранен, никой не е уплашен, няма опушени хора, всички села са уведомени, че димът, който се отделя, не е противопоказен. Това заяви пред БНТ собственикът на оръжейния завод "Дунарит" Емилиян Гебрев.

Той уточни, че пожарът е възникнал не в склад, а в производствен цех.

"В завода възниква пожар в един от цеховете, веднага е задействан евакуацонен план, съставен е щаб за действие. Всички хора са извадени от района на завода.

Няма какъвто и да било проблем за здравето на когото и да било, никой не е наранен, не е надраскан, не е уплашен. Всички планово са изведени на десетата минута от района на завода.

Селата, които са намират в непосредствена близост, са предупредени да бъдат спокойни, че това е един пожар и няма нищо повече от това какво да се случи.

В момента се изчаква да изгасне пожарът, но по-рано от 24 часа, съгласно действащи инструкции, никой няма право вътре до влиза, за да не се стигне до някакъв инцидент с човешки живот. В момента се прави подготовка за облитане с дрон за получаване на първоначална информация за размера на пожара.

Единственото нещо, до което може да се доведе, са материални щети. Няма наранени хора, няма опушени хора. Всички села са уведомени, че димът, който се отделя не е противопоказен.

Складовете се намират далече от горящия цех и там се намират само ежедневните планови норми, съгласно инструкции за работа с взривни материали. Ако пожарът инициира някаква детонация, тя може да доведе единствено и само до материални щети", каза Гебрев.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.